ثبت نام کنید و سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.
ثبت سفارش ترجمه تخصصی علوم قرآن و حدیث
ثبت سفارش مقاله (isi-isc) علوم قرآن و حدیث
ثبت سفارش پایان نامه علوم قرآن و حدیث
ثبت سفارش تایپ تخصصی علوم قرآن و حدیث
معرفی رشته علوم قرآن و حدیث
قرآن كريم و احاديث منقول از رسول خدا (صلي الله عليه و آله) و اهل بيت (عليهم السلام) در همه فرق اسلامي به عنوان اصليترين منبع شناخت معارف و آموزههاي ديني شناخته ميشود. مطالعه و بررسي اين منابع از صدر اسلام تا كنون يكي از مهمترين دانشهاي ديني به حساب ميآيد. تفسير قرآن كريم، جمعآوري و صحت روايات، تاريخ قرآن كريم و احاديث و ... از جمله موضوعاتي است همواره مورد مطالعه دانشمندان اسلامي بوده است و سابقهاي به عمر اسلام دارد. لکن اين دانش با تأسيس دانشگاه، برای نخستين بار به صورت رشته دانشگاهی در سال 1313 در دانشکده معقول و منقول (دانشکده الهيات امروزی) دانشگاه تهران تدريس گرديد و امروزه نيز در دانشگاههاي ديگر تدريس ميشود. اين رشته در دانشگاه بيشتر با محوريت بررسيهاي تاريخي و علوم حاشيهاي درحوزه قرآن و حديث شكل گرفته است.
اين رشته در دانشگاه بيشتر با محوريت بررسيهاي تاريخي و علومي شكل گرفته است كه وظيفه آنها بررسي مسائل محتوايي و شكلي حوزه قرآن و حديث. در اين رشته به موضوعاتي همچون تفسير قرآن كريم، روشهاي فهم قرآن كريم، تاريخ قرآن كريم و احاديث، روشهاي بررسي صحت اسناد روايات و ... پرداخته ميشود. اين نوع از بررسيها تأثير مستقيمي در فهم صحيح و برداشتهاي بدون انحراف از منابع ديني دارد. فقها كه وظيفه استنباط احكام الهي از منابع ديني را بر عهده دارند يكي از مهمترين مصرفكنندگان مستقيم توليدات علمي اين رشته هستند.
تواناییهای لازمدر رشته علوم قرآن و حدیث
عربي و علوم معارف اسلامي در اين رشته اهميت ويژهاي دارد و دانشجويان بايد در اين دروس توانمند و كارآمد باشند. همچنين لازم است به مطالعه و تحقيق علاقهمند بوده و مشتاق فهم دين و فهم اسلام باشند. رشته علوم حديث از جمله رشتههايي است كه در آزمون سراسري از بين داوطلبان هر سه گروه آزمايشي رياضي و فني، علوم تجربي و علوم انساني دانشجو ميپذيرد.
این رشته تلفیقی از نظام آموزشی حوزه و دانشگاه است.
• اهداف کلی دوره
1. تربیت معلم قرآن و حدیث؛
2. تربیت مبلغ قرآن و حدیث؛
3. تربیت کارشناس در رشته مربوط؛
4. تربیت دانشپژوهان مستعد برای ورود به دوره کارشناسی ارشد.
• اهداف و سیاستهای آموزشی
1. ایجاد زمینه تعالی اخلاقی و معنوی دانشپژوهان؛
2. توجه به معارف قرآنی در تدوین سرفصلها و متون درسی؛
3. ایجاد توانایی تحقیق، تدریس و تبلیغ از طریق کسب مهارتهای لازم؛
4. ایجاد توانایی استفاده از متون عربی (متون تفسیری و حدیثی)؛
5. پرورش توانایی استفاده از متون عربی (متون تفسیری و حدیثی)؛
6. شناخت فقه و اصول در حدّ لزوم و متناسب رشته؛
7. شناخت محورهای اصلی دروس رشته از طریق اختصاص حدّاقل 33٪ واحدها به آن؛
8. توجه به دروس مورد نیاز منطقهای با اختصاص درصدی از زمان واحدها به آن؛
9. کسب اطلاعات عمومی در زمینه علوم و معارف اسلامی و آشنایی با مهمترین آثار و منابع آن؛
10. فراگیری زبان عمومی (غیر از فارسی و عربی)
اهداف دیگر :
هدف اين رشته تربيت نيروي انساني متعهد و كارشناسان آگاه و متخصص در زمينه علوم قرآن و حديث جهت تحقيق، برنامهريزي و آموزش اين علوم ميباشد. دانشجويان اين رشته ميتوانند نقش مؤثري در تربيت نسل آينده كشور اسلامي و ساخت فرهنگ و اخلاق جامعه ايفا نمايند و از آنان انتظار ميرود نسبت به آموزش قرآن كريم و تعليم و ترويج علوم قرآني در همه مراكز ذيربط از جمله: آموزش و پرورش، صدا و سيما، سازمانهاي فرهنگي و تبليغي و... اهتمام ورزند. فارغالتحصيلان رشته كارشناسي علوم قرآن و حديث، شرايط لازم براي ورود به دورههاي كارشناسيارشد رشتههاي مختلف علوم انساني و ادامه تحصيل تا سطح دكتري را دارند.
رشته علوم حديث از سه منظر کلي به تبیین حديث ميپردازد
۱ـ تاريخ و مصطلحات که در آن تاريخ تطور، تحول و پيدايش علمالحديث از ديدگاه اهل تشيع و اهل تسنن بررسي ميشود. همچنين معنا و مفهوم و اصطلاحات علم حديث، آموخته ميشود.
۲ـ علمالرجال، که به بررسي زندگي راويان حديث ميپردازد. براي مثال اگر يک حديث پنج راوي داشته است، زندگي هر يک از راويان بررسي ميشود که آيا راويان فوق ويژگيهاي لازم را براي نقل حديث داشتهاند؟ آيا راستگو و ضابط بودهاند يا اينکه فراموشکار بوده و در حفظ و نقل حديث با تساهل و تسامح برخورد ميکردهاند؟
۳ـ فقهالحديث که به فهم محتواي احاديث ميپردازد.
موقعیت شغلی رشته علوم قرآن و حدیث در ایران
فارغالتحصيل رشته علوم حديث ميتواند به عنوان كارشناس علوم اسلامي در دواير دولتي مشغول به كار شود و چون به زبان انگليسي نيز مسلط است، ميتواند به عنوان رايزن فرهنگي ايران در كشورهاي ديگر، مبلغ اسلام و اصول اسلامي گردد و در صورت ادامه تحصيل و كسب مدارج بالاتر به عنوان استاد دردانشگاههاي داخل يا خارج از كشور فعاليت نمايد، چون در حال حاضر بعضي از دانشگاههاي خارج از كشور مثل دانشگاه اردن يا لبنان علاقهمند به جذب متخصص علوم حديث شيعه از كشور ايران هستند. همچنين فارغالتحصيل اين رشته ميتواند در آموزش و پرورش به عنوان دبير ديني، مربي قرآن يا مربي امور تربيتي فعاليت نمايد.
درسهای رشته علوم قرآن و حدیث در طول تحصیل
دروس پايه :
روش تحقيق، اخلاق، تاريخ اسلام، سيره پيشوايان ديني، زبان تخصصي، منطق، آشنايي با کليات علوم عقلي، کلام و عقايد اسلامي، تفسير مقدماتي، صرف و نحو کاربردي، قرائت و درک مفاهيم از متون حديثي، قرائت و درک مفاهيم از متون تفسيري، قرائت و درک مفاهيم از متون فقهي، آشنايي با فقه مقدماتي، آشنايي با اصول فقه، قرائت و تجويد قرآن کريم، علوم بلاغي، ترجمه عربي به فارسي، ترجمه فارسي به عربي، قرائت مطبوعات و استفاده از راديو، مکالمه و محاضره (سمعي و بصري)، آشنايي با فرق اسلامي، آشنايي با اديان توحيدي (زرتشتي، يهودي، مسيحيت).
دروس اصلي و تخصصي:
کتابت و تدوين حديث، شناخت محدثان، مصطلحات حديث، طريق تحمل حديث، جوامع حديثي متقدم و متأخر شيعه، جوامع حديثي متقدم و متأخر اهل سنت، اصحاب اجماع، توثيقات عام و خاص، احاديث موضوعه، ملاکهاي نقد حديث، فقهالحديث، آشنايي با علم رجال، راويان عادل و موثق، راويان ضعيف، آشنايي با کتب رجال شيعه، آشنايي با کتب رجال اهل سنت، مطالعات جغرافيايي درباره رجال حديث، سيري در نهجالبلاغه و شروح آن، سننالنبي (ص)، تأثير حديث در ادبيات فارسي، سهم زنان در نشر احاديث.
گرایشهای مرتبط با رشته علوم قرآن و حدیث
الهیات و معارف اسلامی علوم قرآن و حدیث
نهج البلاغه-اصول دین و معارف علوی
علوم حدیث
علوم قرآن و حدیث